Микроелементни торове «РОСТОК» Картофи 1л/10л/1000л

9.80 ЛВ
В наличност
+
Доставка
Опции за плащане
Нашите предимства
  • — Гаранция за качество
  • — Известие за поръчка
  • — Различни начини на плащане
  • — Цена на производителя
Състояние на тор:
течен
Тор форма:
хелатни микроелементи
Приложение:
листно подхранване
Норма на прилагане:
0,2-0,3 л/дка
Състав на микротор:
макроелементи, микроелементи, хумусни вещества, аминокиселини
Химичеки состав, г/л:
N-80, MgO-51, SO3-43, Fe-2.0, Mn-15.0, B-5.0, Zn-14.0, Cu-1.5, Mo-0.15
Помощни вещества:
прилепвач
Условиято на съхранение:
при температура от + 5°С до + 40°С
Срок на годност:
24 месеца
Вместимост:
1л, 10л, 1000л

И Н С Т Р У К Ц И Я
за употреба на комплексни торове
на основата на комплексообразуващ агент (киселина) (Eтилендиаминтетраоцетна киселина)

«РОСТОК» Картофи

 


Форма: течност.

Предназначение:
- листно подхранване на растенията .

Състав: макро- и микроелементи, хуминови вещества – 5 г\л, аминокиселини – 0,4 %, карбоксилни киселини, адхезив.

Тор с микроелементи «РОСТОК» Картофи

Състав на торовете, г/л

N-80, MgO-51, SО3-43, Fe -2, Mn-15, B- 5, Zn-14, Cu- 1,5, Mo-0,15


Метод на използване и разходна норма:
Листно подхранване: при този метод на въвеждане на подхранващите елементи от торовете те се усвояват от растенията на 95-100 %. Разходната норма на работния разтвор е 200-300 л / ха.

Картофи, топинамбур (Йерусалимски артишок)

Затваряне на растенията в един ред 0,1-0,2 л/дка, Зелен плод- 0,1-0,2 л/дка


Предназначение на тор с микроелементи «РОСТОК» Картофи: за образуването на 1 т. клубни и съответното количество върхове на клубените третират с 1 ха почва:
калций(Ca) - 0,1 кг, магнезий (Mg) - 0,2 кг, сяра (S) - 0,5 кг, манган (Mn) - 4 г, желязо (Fe) - 4 г, цинк (Zn) - 4 г, бор (B) - 0,7 г, мед (Cu) - 2 г, кобалт (Мo) - 0,05 г. Картофът е доста капризно към множество микроелементи растение. Магнезий (Mg) има голямо значение при образуването на културите от картофени клубени - увеличава броя на клубените, подобрява синтеза на нишесте и намалява отрицателния ефект от излишъка от азот. Дефицитът на магнезий намалява съдържанието на нишесте с 1-3% (особенно върху почвите с лек гранулометричен състав).
Мед (Cu) оказва влияние върху синтеза на белтъци в растенията, допринася за повишаването на устойчивостта на растенията към неблагоприятните условия на средата ( устойчивост на суша и студ) и към бактериални болести. Дефицитът на мед се проявява в забавянето на растежа на растенията, намаляването на реколтата.
Недостига на бор (В) води до това, че върху клубните, чийто размер намалява, се появяват пукнатини и потъмняване на месестат част (в случай на тежко гладуване).
Манган (Mn) подобрява хидролитичните процеси, в резултат на което нараства броя на аминокиселините, допринася за ускоряването на асимилатите, образуващи се в процеса на фотосинтеза от листата към корените и другите органи.


Употребата на тор с микроелементи «РОСТОК» Картофи допринася за:

• подобрване на усвояването на основните подхранващи елементи от кореновата система на растенията от почвата с 10-15%, особенно на азот;
• елиминиране на стреса при растенията по време на обработката със средства за растителна защита;
• стимулиране на биохимичните процеси, повишаването на имунитета на растенията и устойчивостта на болести;
• увеличаване на броя на клубените в храста;
• увеличаване на добивите до 25%, подобряване на показателите за качеството на клубените (увеличаване на съдържанието на нишесте, подобряване на вкусовите качества и вида на стоката, намаляване на нивото на нитратите в клубените, повишаване на устойчивостта на механични щети, картофите не потъмняват при готвене);
• удължаване срока на годност на продуктите.

Общи препоръки: въвеждането на бор е задължително върху киселинни почви. Препоръчително е приготвянето на резервоарни смеси със Средства за защита на растенията и урея (карбамид) (ако е необходимо). Листното подхранване на растенията е по-добре да се извърши до 12 часа следобед или след 17 часа вечер във фаза на растеж и развитие на културите, които са най-чувствителни към осигуряването им с микроелементи. Микроелементите са необходими на грудковите растения по време на цялата вегетация, но особенно в периода н интензивен растеж на зелената маса ( до фаза на цъфтеж), а при оптималното им осигуряване след фазата на цъфтеж – те значително подобряват качеството на клубените. Не се препоръчва да се извършва третиране през деня при палещо слънце или ветровито време. Вечерната или сутрешна роса не оказва влияние върху ефективността на подхранването! Температурата на водата за приготвяне на работния разтвор трябва да бъде максимално близка до температурата на околната среда (не се препоръчва обработката да се извършва с студена вода събрана директно от кладенец или сондаж, тъй като е вероятно да се стресират растенията, който да допринесе за развитието на болести, спиране на растежа и тяхнат гибел).

Мерки за безопасност: препаратът не е токсичен за хората и пчелите, не е алерген, екологично чист е, съгласно класификацията се отнася към 4-та група, представлявана от малко опасни вещества. При работа с препарата е необходимо да се спазват общоприетите мерки за безопасност.

Тара: 1 л, 10 л, 1000 л.

Съхранение: да се съхранява на място, недостъпно за децав при температура от +5 °С до +40 оС.


Срок за съхранение - 2 години.

Извънкоренво подхранване:

Ред на приготвяне на работния разтвор:

  1. Напълнете резервоара на пръскачката на 2/3 от вместимостта с вода, добавете карбамид (при необходимост), пуснете в действие бъркачка;
  2. Добавете на опашка макро-, след това микроторове на «УАРОСТОК»® и препарати на защита на растения (ако те са предписани и препоръчани), след тяхното предварително проба за смесване;
  3. Попълнете резервоар с водата до максималното ниво и започнете да пръскате растенията.

Няма намерени мнения

Напиши отзив