Микроелементни торове «РОСТОК» Маслодайни 1л/10л/1000л

9.80 ЛВ
В наличност
+
Доставка
Опции за плащане
Нашите предимства
  • — Гаранция за качество
  • — Известие за поръчка
  • — Различни начини на плащане
  • — Цена на производителя
Състояние на тор:
течен
Тор форма:
хелатни микроелементи
Приложение:
предварително третиране на семена, листна обработка
Норма на прилагане:
3 л/т семена; 0,2-0,3 л/дка
Състав на микротор:
макроелементи, микроелементи, хумусни вещества, аминокиселини
Химичеки состав, г/л:
N-80, MgO-33, SO3-40, Fe-4.0, Mn-13.4, B-5.4, Zn-8.0, Cu-3.0, Mo-0.15
Помощни вещества:
прилепвач
Условиято на съхранение:
при температура от + 5°С до + 40°С
Срок на годност:
24 месеца
Вместимост:
1л, 10л, 1000л
И Н С Т Р У К Ц И Я
за употреба на комплексни торове
на основата на комплексообразуващ агент (киселина) (Eтилендиаминтетраоцетна киселина)

«РОСТОК» Маслодайни


Форма: течност.

Назначение:
- предпосевна обработка на семената;
- листно подхранване на лисата.

Състав: макро- и микроелементи, хуминови вещества – 5 г\л, аминокиселини – 0,4%, карбоксилни киселини, адхезив.

Тор с мікроелементи «РОСТОК» Маслодайни

Състав на торовете, г/л

N-80, MgO- 33, SО3- 40, Fe-4, Mn- 13,4, B- 5,4, Zn- 8, Cu- 3, Mo- 0,15

Метод на използване и разходна норма:

Предпосевна обработка на семената: или (накисването) се осъществява в 5-10% воден разтвор на торове с микроелементи в продължение на 4 часа ( в зависимост от културата). Приготвеният разтвор може да се използва няколко пъти в рамките на 24 часа. След обработката семената се подсушават до насипно състояние или веднага се засяват. Желателно е обработката да се съчетае с бактериални препарати (нитразин, ризоторфин) и препарати за защита от бактериални и гъбични заболявяния.
Листно подхранване: при този метод на въвеждане на подхранващите елементи от торовете те се усвояват от растенията на 95-100 %. Разходната норма на работния разтвор е 200-300 л / ха.

Слънчоглед

4-6 листа – 0,2-0,3 л/дка, 8-10 листа -0,2-0,3 л/дка

Рапица

Предпосевна обработка на семената -0,3 л/дка, Розетка (5-7 листа) - есен (за зимата)- 0,2 л/дка,
Растеж на стъблото -0,2-0,3 л/дка, Бутонизация- 0,3 -0,4л/дка

Маслодаен лен

Предпосевна обработка на семената -0,3 л/дка, Фаза "елхичка" височина на растението 5-10 см,
5-6 двойки истински листа -0,2-0,3 л/дка, Бутонизация -0,2-0,3 л/дкаПредназначение на тор с микроелементи «РОСТОК» Маслодайни: торът е разработен в съответствие с биологичните нужди на маслодайните растения. Основните маслодайни култури за Украйна са слънчогледа и рапицата. Слънчогледът е много чувствителна към недостига на бор култура, особенно по време на суша и върху карбонатни почви. Борът (В) подобрява състоянието на растенията и увеличава броя на семената в кошницата, повишава добива и неговото качество. При липса на бор младите листа силно се деформират, растенията остават недоразвити, , възникват проблеми с образуването на съцветия. Други важни микроелементи за слънчогледа са цинк (Zn), манган (Mn), мед (Cu) и желязо (Fe).
За формирането на 1 т първична и вторична продукция Рапицата използва, кг/ха: Мg - 7-12; Mn - 0,2-0,5; В - 0,3-0,6; Мo - 0,001-0,002; Zn - 0 ,06-0, 15; Cu - 0,01-0,04, поради това тези микроелементи са много важни за тази култура. Магнезият (Mg) участва пряко в синтеза на АТФ носителя на енергия в растенията, играе важна роля в процеса на фотосинтезата, тъй като влиза в състава на хлорофила, отговаря за усвояването на СО2. През есента допринася за транспортирането на захарите от листата към корените, в резултат на което се формира мощна коренова система и растенията презимуват по-добре. Увеличава съдържанието на масло в семената. Липсата на магнезий е особенно очевидна върху почви с лек гранулометричен състав.
Манганът (Mn) е най-ефективен върху почвите с неутрална или алкална реакция, тъй като при рН над 6,5 той става практически недостъпен за растенията. Липсата на манган води до по-бавен растеж, хлороза на младите листа, инхибиране на образуването на белтъчини и въглехидрати. Най-добре е да го въведете в периода на най-голямо развитие на листнат повърхност и във фазата на бутонизация. Това е вторият най-важен микроелемент за развитието на рапицата. Борът (В) в растенията регулира синтезата на въглехидратите, нуклеиновите киселини, влияе върху диференциацията, растежа и делението на клетките, тъй като е неразделна част от техните стени. Подобрява движението на продуктите за фотосинтезата в растенията, повишава устойчивостта от замръзване, увеличава производителността на семената и съдържанието на масло. Липсата на бор води до намаляване на броя на шушулките и семената в тях, инхибиране растежа на растенията, хлороза на младите листа. Върху почви, слабо обезпечени с този елемент, добивът след добавяне на бор се увеличава с 2-5 т/ хa.

Употребата на тор с микроелементи «РОСТОК» Маслодайни допринася за:
• повишаване жизнеспособността на семена;
• стимулира растежа и развитието на растенията;
• укрепване на кореновата система;
• формиране на оптималния размер на кореновата яка и увеличаване на концентрацията на клетъчния сок, увеличава зимната устойчивост и студоустойчивостта на зимната рапица;
• за активния растеж на вегетативната маса;
• повишена устойчивостта на растенията към болести (особено хлороза и брашнеста мана);
• помага за установяване на репродуктивните органи с голям брой кошници и цветове в тях за слънчоглед;
• помага да се увеличи броят на шушулките и семената в тях за рапични растения;
• насърчава по-равномерното развитие и узряването на културата;
• увеличаване на съдържанието на масло в семената до 3%;
• увеличаване на добивите на реколтата до 25%;
• удължаване на срока за съхранение на семената.

Общи препоръки: Препоръчително е да се подготвят резервуарни смеси с продукти за растителна защита и карбамид (ако е необходимо). Най-добре е да се извършва листно подхранване на растенията до 12 часа следобед или след 17 часа вечер във фазата на растеж и развитие на културите, които са най-чувствителни към осигуряването им с микроелементи. Критичните фази при консумацията на микроелементи за слънчоглед са фазата на появата на 6-8 чифта листа и цъфтеж, а за зимната рапица – есента при фаза розетка (което допринася за формирането на оптималния размер на кореновата яка, което осигурява висока зимна устойчивост и устойчивост на замръзване на културата), през пролетта преди затварянето на растенията в редицата и в периода от фазата на бутонизация до фазата на цъфтежа, когато листната повърхност е добре развита. Не се препоръчва обработката дасе извършва денем при изгарящо слънце или ветровито време. Вечерната или утренна роса не влияе върху ефективността на подхранването! Температурата на водата за приготвяне на работния разтвор трябва да бъде максимално близка до температурата на околната среда (не се препоръчва обработката да се извършва с студена вода събрана директно от кладенец или сондаж, тъй като е вероятно да се стресират растенията, който да допринесе за развитието на болести, спиране на растежа и тяхнат гибел).

Мерки за безопасност: препаратът не е токсичен за хората и пчелите, не е алерген, екологично чист е, съгласно класификацията се отнася към 4-та група, представлявана от малко опасни вещества. При работа с препарата е необходимо да се спазват общоприетите мерки за безопасност.

Тара: 1 л, 10 л, 1000 л.

Съхранение: да се съхранява на място, недостъпно за децав при температура от +5 °С до +40°С.


Срок за съхранение - 2 години.

Извънкоренво подхранване:

Ред на приготвяне на работния разтвор:

  1. Напълнете резервоара на пръскачката на 2/3 от вместимостта с вода, добавете карбамид (при необходимост), пуснете в действие бъркачка;
  2. Добавете на опашка макро-, след това микроторове на «УАРОСТОК»® и препарати на защита на растения (ако те са предписани и препоръчани), след тяхното предварително проба за смесване;
  3. Попълнете резервоар с водата до максималното ниво и започнете да пръскате растенията.

Няма намерени мнения

Напиши отзив