Микроелементни торове «РОСТОК» Зърно 1л/10л/1000л

9.80 ЛВ
В наличност
+
Доставка
Опции за плащане
Нашите предимства
  • — Гаранция за качество
  • — Известие за поръчка
  • — Различни начини на плащане
  • — Цена на производителя
Състояние на тор:
течен
Тор форма:
хелатни микроелементи
Приложение:
предварително третиране на семена, листна обработка
Норма на прилагане:
3 л/т семена; 0,2-0,3 л/дка
Състав на микротор:
макроелементи, микроелементи, хумусни вещества, аминокиселини
Химичеки состав, г/л:
N-80, MgO-51, SO3-37, Fe-3.6, Mn-2, B-2, Zn-2, Cu-9, Mo-0.05
Помощни вещества:
прилепвач
Условиято на съхранение:
при температура от + 5°С до + 40°С
Срок на годност:
24 месеца
Вместимост:
1л, 10л, 1000л

И Н С Т Р У К Ц И Я
за употреба на комплексни торове
на основата на комплексообразуващ агент (киселина) (Eтилендиаминтетраоцетна киселина)

РОСТОК» Зърно

Форма: течност.

Предназначение:
- предпосевна обработка на семената;
- листно подхранване на лисата.

Състав: макро- и микроелементи, хуминови вещества – 5 г\л, аминокиселини – 0,4%, карбоксилни киселини, адхезив.

Тор с мікроелементи «РОСТОК» Зърно

Състав на торовете, г/л

N-80, MgO- 51, SО3 -37, Fe- 3,6, Mn- 12, B- 2, Zn- 2, Cu- 9, Mo- 0,05


Метод на използване и разходна норма:


Предпосевна обработка на семената: или (накисването) се осъществява в 5-10% воден разтвор на торове с микроелементи в продължение на 4 часа ( в зависимост от културата). Приготвеният разтвор може да се използва няколко пъти в рамките на 24 часа. След обработката семената се подсушават до насипно състояние или веднага се засяват. Желателно е обработката да се съчетае с бактериални препарати (нитразин, ризоторфин) и препарати за защита от бактериални и гъбични заболявяния.


Листно подхранване: при този метод на въвеждане на подхранващите елементи от торовете те се усвояват от растенията на 95-100 %. Разходната норма на работния разтвор е 200-300 л / ха.

Зърнени

Предпосевна обработка на семената- 0,3 л/дка, Братене- 0,2-0,3 л/дка,
Израстване на ствол -0,2-0,3 л/дка, Оран -0,2-0,3 л/дка

Царевица

6-8 листа -0,2-0,3 л/дка

Елда

Предпосевна обработка на семената - 0,3 л/дка , Начало на бутонизация - 0,2-0,3 л/дка

Сорго

Предпосевна обработка на семената - 0,3 л/дка, 3-4 листа - 0,2-0,3 л/дка,
Братене - 0,2-0,3 л/дка, Разпръскване на съцветията - 0,2-0,3 л/дка


Предназначение на тор с микроелементи «РОСТОК» Зърно: торът има универсален състав, който отговяра на биологичните нужди на зърнените култури. Добива и качеството на зърнените култури в значителна степен зависи от осигуряването на растенията с подхранващи макро- и микроелементи по време на целия вегетационен период. Най-важните микроелементи за тези култури са: мед, манган, желязо, цинк и др.
Магнезий (Mg) Влиза в състава на хлорофила и активира фотосинтетичната дейност, дишането, осигурява включването на азот в синтезата на белтъците и осигурява транспортирането на фосфор в растенията.
Сяра (S) Тя е съставна част на белтъците и играе важна роля в обмена на белтъци на растенията, влиза в състава на ензимите, повишава съдаржанието на хлорофил и подобрява фосфорното подхранване, повишава ефективното използване на амидния азот. При нейния дефицит, както при липса на азот, хлорофилът се разрушава, заплахата от гъбични заболявания се увеличава
Манган (Мn) Влияе върху протичането на процеса на фотосинтеза, дишане, синтез на белтъците, въглехидратите и обмяната на азот, подобрява използването както на нитратния, така и на амониев азот от растенията; повишава устойчивост от замръзване и студ на растенията, повишава добива.
Бор (B) Той играе важна функция в синтеза на въглехидратите, тяхната трансформация и транспортиране, както и в окислително-възстановителните процеси, обмяната на белтъците и нуклеиновите киселини, синтезата на стимулаторите на растежа, предизвиква ензимна активност, натрупването на витамини в растенията; подпомага синтезата на хлорофила и асимилацията на СО2 увеличава устойчивостта към сушата и устойчивостта на културите към солта.
Желязо (Fe) Играе важна роля в окислително-възстановителните реакции като компонент на ензимите, осигурява синтеза на хлорофила. Има голямо значение за процеса на дишане. Характеризира се с фунгицидни свойства. Недостига на желязо води до намаляване на интензивната фотосинтеза, а при младите растения се наблюдава хлороза. Високата влажност на почвата възпрепятства усвояването на желязо.
Цинкът (Zn) участва в множество физиологични процеси, осъществявощи се в растенията, в частност фотосинтезата, синтеза на аминокиселини, хлорофил, органични киселини, витамини и др., в окислително-възстановителните процеси, обмяната на въглехидрати, липиди, фосфор, сяра. Благодарение на стабилизирането на дишането, когато температурните условия се променят, този микроелемент увеличава устойчивостта на топлина, устойчивостта на суша и устойчивостта на замръзване на растенията, съдържанието на белтъци, устойчивостта към болести. Високите нива на азот, фосфор и вар и ниските температури на почвата възпрепятстват абсорбирането на цинк.
Мед (Сu) има положителен ефект върху фотосинтезата и протеиновия синтез, образуването на генеративни органи, устойчивостта към гъбични и бактериални заболявания, повишава устойчивостта към суша, жега и студ на растенията, а също така и тяхната устойчивост на гниене, допринася за подобряването на усвояването на азот. Недостига на мед се обуславя от високите нива на минералните торове, замърсяване на почвата, високата температура на почвата и въздуха.
Молибден (Мо) Участва в синтеза на белтъците, регулира процеса на трансформация на азота в растенията, активизира преминаването на окислително-възстановителните процеси в растенията, участва във въглехидратния обмен и в обмена на фосфорните съединения, синтеза на хлорофил. Повишава съдържанието на белтък в зърното. Особенно ефикасна е употребата на молибден върху киселинни почви. Той допринася за усвояването на азот и фосфор, подобрява подхранването на растенията с калций, подобрява абсорбирането на желязо.

Употребата на тор с микроелементи «РОСТОК» Зърно допринася за:
• повишаването на жизнеспособността на семената
• стимулира растежа и развитието на растенията;
• увеличава устойчивостта на растенията към болести;
• повишава устойчивостта на растенията от студ и замръзване;
• ръст на продуктивното бретене;
• подобряване качеството на зърното (съдержание на белтък и глутен, натуралност и др.);
• образуване на семена с по-високи посевни свойства;
• повишаване на добива на култури до 25%.

Общи препоръки: Препоръчително е да се подготвят резервуарни смеси с продукти за растителна защита и карбамид (ако е необходимо). Най-добре е да се извършва листно подхранване на растенията до 12 часа следобед или след 17 часа вечер във фазата на растеж и развитие на културите, които са най-чувствителни към осигуряването им с микроелементи. За зърнените култури това е периодът между фазата на бретене и оран. Не се препоръчва обработката дасе извършва денем при изгарящо слънце или ветровито време. Вечерната или утренна роса не влияе върху ефективността на подхранването! Температурата на водата за приготвяне на работния разтвор трябва да бъде максимално близка до температурата на околната среда (не се препоръчва обработката да се извършва с студена вода събрана директно от кладенец или сондаж, тъй като е вероятно да се стресират растенията, който да допринесе за развитието на болести, спиране на растежа и тяхнат гибел).
Мерки за безопасност: препаратът не е токсичен за хората и пчелите, не е алерген, екологично чист е, съгласно класификацията се отнася към 4-та група, представлявана от малко опасни вещества. При работа с препарата е необходимо да се спазват общоприетите мерки за безопасност.

Тара: 1 л, 10 л, 1000 л.

Съхранение: да се съхранява на място, недостъпно за децав при температура от +5 °С до +40°С.


Срок за съхранение - 2 години.Извънкоренво подхранване:

Ред на приготвяне на работния разтвор:

  1. Напълнете резервоара на пръскачката на 2/3 от вместимостта с вода, добавете карбамид (при необходимост), пуснете в действие бъркачка;
  2. Добавете на опашка макро-, след това микроторове на «УАРОСТОК»® и препарати на защита на растения (ако те са предписани и препоръчани), след тяхното предварително проба за смесване;
  3. Попълнете резервоар с водата до максималното ниво и започнете да пръскате растенията.

Няма намерени мнения

Напиши отзив